Menü

VÍZeum – egy kiállítás, ahol mindent megtudhatnak a vízről

Mit csinál egy vízgép? Mivel foglalkoztak a Dunavíz-árusok, és mikor készült az első szódavíz? Az esztergomi Duna Múzeum VÍZeum című, megújult, állandó kiállítása a család minden tagja számára tartogat érdekességeket. 

Az izgalmas kiállításon megelevenedik a vízgazdálkodás múltja és jelene, a látogatók egy sor érdekességet tudhatnak meg a folyók szabályozásáról, a vízzel kapcsolatos legfontosabb innovációkról és a Föld vízkészletének változásáról. 

A hatalmas vízgép bemutatja a víz erejének hasznosítási lehetőségeit, és az is kiderül, mivel foglalkoztak a bolgárkertészek, a Dunavíz-árusok, hogyan dolgoztak a vízimolnárok, vagy az aranymosók.

A hajózásról szóló teremben különleges hajómakettek idézik fel a dunai hajózás korszakait, de a tárlat az úszás történetét is bemutatja az őskortól napjainkig, és külön kitér az esztergomi vonatkozású emlékekre. A kiállítás a szódavíz „feltalálásával”, ásványvizeink és gyógyvizeink világával, illetve a klímaváltozás  élővilágra és a bolygó vizeire gyakorolt hatásaival is foglalkozik.

A sok új információt a hangulatos pihenőhelyen, a „Merengőben” lehet feldolgozni, ahol a terem két oldalfalán és a plafonon lévő kijelzőkön filmek, animációk futnak, nyugalmat sugárzó fénytechnika és zene kíséretében. A kiállításról itt olvashatnak bővebben.


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés