Menü

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Hozzáadom az Útvonalamhoz
Esztergom, Budapest

Múzeumpedagógiai élmények gyerekeknek

Főegyházmegyénk több intézménye múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, múzeumi felfedezővel és ifjúsági tárlatvezetéssel várja a családosokat és a diákcsoportokat

Mitől lovag egy lovag, hogyan lehet műkincset gyűjteni, és miért hívják a szárnyas oltárt a középkor képregényének?

Keresztény Múzeum

A foglalkozások játékos formában mutatják be a fiataloknak a kiemelt műalkotásokat, és kreatív feladatokkal teszik befogadhatóbbá a múzeum gyűjteményeit. Így nemcsak a keresztény kultúrával és művészettel ismerkedhetnek meg, de a múzeumlátogatásban rejlő élményt is felfedezhetik. A foglalkozásokról és diákcsoportok ingyenes vasúti utazásáról itt találnak részleteket. 

Esztergomi Bazilika

Mit üzennek a szobrok? Milyen állatfigurák rejtőznek a műalkotásokon? És milyen kincseket rejt a Kincstár? Hét tematikára, különböző korosztályokra épített séták és feladatsorok által ismerhetik meg a gyerekek a bazilika egyes részeit és történetét, míg a Kincstárban egy koronázási szertartáson vehetnek részt. A foglalkozásokról bővebben itt olvashatnak.

Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár

A  könyvtár honlapján játékos fejtörők, színezők, rejtvények segítségével a gyerekek megismerhetik a Bibliotheca történetét, értékkincseit. A válaszokat az intézmény személyes meglátogatása alkalmával, a kiállított tárgyak megismerésével kaphatják meg. Ha erre nincs lehetőségük, a honlapon való böngészéssel, olvasással is megszerezhetőek.

Budapest-Belvárosi Főplébánia-templom 

Gyerekcsoportok számára a látogatást követően ún. Kahoot játékot szerveznek, amely során egy vetélkedő keretében kérdeznek rá a tárlatvezetésen elhangzott információkra. A részvételhez okostelefon szükséges, az ingyenes wifit a templom biztosítja. Információért keressék a templom oldalán található elérhetőséget.

Mátyás-templom

Különböző tematikára épített vezetett túrákkal és kézműves programmal kiegészített múzeumpedagógia foglalkozásokkal várják a gyerekeket. Ezek többek között az üvegablakok, az iniciálék és kódexek világába kalauzolnak, míg a #szentek programban egy nem digitális Instagram-profilt képzelhetnek el a fiatalok a templomhoz kötődő szentek számára. A vezetett túrákról, programokról bővebben itt olvashatnak.

 


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés