Menü

D50 Hotel és Rendezvényközpont

Hozzáadom az Útvonalamhoz
1071 Budapest, Damjanich 50.

Egy 120 éves épület, amely egykoriban papoknak és nehézsorsú diákoknak volt otthona, és amelynek felújított falai között ma már egy 36 szobás hotel és rendezvényközpont működik. Akár rendezvényre érkeznek, akár egyéni utazóként keresnek szállást a Városliget közvetlen közelében, a Damjanich utca 50. szám alatt egy különleges történetű házban foglalhatnak maguknak szobát.

A századelőn csak Csikágóként emlegették azt a VII. kerületi városrészt, ahol a 19. század végén egymás után épültek a többemeletes bérházak, és amely rövid idő alatt a főváros legsűrűbben lakott területévé vált. A nagyméretű, világos, polgári bérlakások lakói művészek, tudósok, politikusok és orvosok voltak – a Damjanich utcai házak falain még ma is őrzi néhányuk emlékét egy-egy márványtábla.

Az utca 50. szám alatti épületében például a szegény gyerekek számára rendeztek be egy internátust, és ebben a házban laktak több mint 50 évig a fiatalságot hitéletre nevelő Mária kongregáció papjai is. Az udvarán még egy kápolna is állt, amelyet 1901-ben a Regnum Marianum Katolikus Közösség Egyesület számára szentelt fel gróf Majláth Gusztáv Károly erdélyi püspök. 

Az épület 1951-ben a kommunisták kezére került, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye csak a rendszerváltás után kapott vissza. Ám a patinás épület felújítását követően, a 2020-as évben itt nyílhatott meg D50 néven egy rendezvényközpont és egy 36 szobás hotel. És bár az udvari kápolnáját még Budapest ostromakor lebombázták, a falai között ma ismét áll egy kápolna.

A hotel zuhanyzós fürdőszobával felszerelt, minimalista stílusú szobáit a modern városi igényeknek megfelelően alakították ki, amelyekben nagyképernyős LED TV, minibár és egyénileg szabályozható légkondicionáló is található. A szobák különálló és dupla ágyas elrendezésben is használhatók, a nagyobb gyermekkel érkező vendégek pedig a családi apartmanokban szállhatnak meg. Bár a hotel a belvárosban fekszik, a gépkocsival érkezőket saját belső parkolóval és egy közeli mélygarázzsal várják.


A HungaryCard felmutatóknak kedvezményt adunk. Részletekért kattintson!

Információk
E-mail: info@d50.hu
1071 Budapest, Damjanich 50.

Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés