Menü

Sétáljanak egy nagyot a Prímás-szigeten!

Az esztergomi belváros közelében fekvő, összesen öt hídról megközelíthető dunai sziget 2,7 kilométer hosszan nyújtózkodik a folyóban. A település partvonalához szorosan simuló Prímás-sziget ideális helyszíne a kiadós sétáknak, a csendes elvonulásoknak és az élménynek, ahogyan a hajókat láthatjuk elegánsan beúszni a kikötőbe.

A szigeten több sportpálya is található, de egy ebéd utáni sétához vagy kora esti bringázáshoz a Gesztenye fasor és a Nagy Duna-sétány is hangulatos útvonalat kínál. Utóbbiról közelíthető meg a csendes, vízparti magányban álló Palkovics-pad, amelyet nemcsak a megpihenni vágyók, de naplemente idején a szerelmes párok is szívesen látogatnak.

Egy kicsit távolabb már a szárnyas- és kirándulóhajókat fogadó Esztergom Hajóállomást találjuk, a közeli Mária Valéria hídon pedig pár perc alatt akár Párkányba is átsétálhatunk. A hídon gyönyörű látványként tárul elénk a Várhegy és a rajta méltóságteljesen magasodó Bazilika épülete. 

A szigettől sétatávolságra található: a Széchenyi tér, a Bazilika, a Keresztény Múzeum és a Balassa Bálint Múzeum.

Strandok, fürdők: A Dunában nem engedélyezett a fürdés, de a szigeten található az Aquasziget élmény-, gyógy- és termálfürdő, és a közelben van a város Szent István Strandfürdője is.

Étterem: A Prímás-szigetre látogatók több étterem között is választhatnak, azonban az Ízek Korok Hangulatok fesztivál keretében évente megrendezett Esztergom étele főzőverseny nyertes fogásait csak a Mediterraneo Étteremben lehet megkóstolni.


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés