Menü

Hajós körjárat a Dunakanyarban

Csodálják meg a Dunakanyar látnivalóit a vízről is! Ha megszakítják a hajóutat, és rövid kirándulást tesznek a környéken, egy sor látnivalót és templomot fedezhetnek fel.

A Mahart PassNave Kft. hop on-hop off jellegű hajójáratára napijegyet kell váltani, ezzel az adott napon bármelyik kikötőben ki- és beszállhatnak a hajóra, és tetszőlegesen meg is szakíthatják az utazást.

Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád-járat: Tegyenek egy hajókirándulást a Dunakanyar szívében! Ha megszakítják a körutazást, olyan látnivalókhoz szervezhetnek kisebb kirándulást, mint a nagymarosi kálvária, a dömösi Szent István király plébániatemplom és a prépostsági romok.

Esztergom-Zebegény-járat: Nézzék meg a vízről az Esztergomi várat és a Bazilikát! Ha megérkeznek Zebegénybe, kirándulást tehetnek a Sziklakápolnához, és pihenhetnek egy jót a település híres strandján. 

Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád-járat: Fedezzék fel hajóval a környék templomait! A híres művészek alkotásait rejtő leányfalui Szent Anna plébániatemplomot és a szentendrei Keresztelő Szent János plébániatemplomot mindenképp érdemes meglátogatni.

Korlátozottan ugyan, de a Szentendre-Visegrád és a Vác-Visegrád járatok is közlekednek.

A hajójáratok kerékpárt is szállítanak (a napijegyen felül további 500 forintért), így a hajózást össze is köthetik egy kerékpártúrával: tekerjenek végig a Magyarországon egyedülálló, kivilágított esztergomi kerékpárúton egészen a Búbánatvölgyig, vagy fedezzék fel két keréken a Dunakanyar kis templomait!

A hajójáratok menetrendjét és a látnivalókat itt találják

A kerékpárutakról itt találnak térképet.


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés