Menü

Gasztrotúra a Bazilika alatt

Kezdjék a napot egy kávéval és egy finom süteménnyel a Rondella Kávézóban, ebédeljenek a Szent Adalbert Étteremben, este pedig próbálják ki a Kárpát-medence ízeit és a borait a Prímás Pincében!

Rondella Kávézó

Indulhat a nap Esztergom leghangulatosabb kávézójában egy finom kávéval, egy sonkás-sajtos croissant szendviccsel, vagy egy ellenállhatatlan rétessel.  Az egyedülálló hátteret a Bazilika és Melocco Miklós Szent István megkoronázását ábrázoló szobra adják, így a kávéház vendégei úgy érezhetik magukat, mintha a Bazilika kertjében reggeliznének. A Rondella kávézóba természetesen napközben, egy várhegyi séta előtt, vagy után is betérhetnek.

A kávézó szezonálisan működik, a nyitvatartásról és az aktuális kínálatról a hely Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Szent Adalbert Rendezvényközpont

Ha nem szeretnének túl sok időt szánni az ebédre, de finom menüre vágynak, ejtsék útba az Esztergom történelmi városnegyedében található Szent Adalbert Rendezvényközpontot! Az Esztergomi Hittudományi Főiskolának is otthont adó komplexum önkiszolgáló étterme naponta változó menüvel várja a vendégeket. 

A napi három-négyféle levesből és főételből álló kínálatban szinte minden nap szerepel egy-egy vegetáriánus fogás, ezenkívül egy desszerttel és egy különleges ételt tartalmazó „extra menüvel” is készülnek. 

Az aktuális kínálatot itt találják. 

Prímás Pince

Mit szólnának egy felejthetetlen vacsorához, ahol mintegy száz tétel közül ajánlanak Önöknek bort az egyes fogásokhoz? Az esztergomi Bazilika alatt található turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ a Kárpát-medence ízeit és borvidékeit mutatja be. 

A Prímás Pincében regionális alapanyagokból, modern konyhatechnológiával készülnek az ételek, és olyan fogások szerepelnek az étlapon, mint a tradicionális bivalygulyásleves, a sváb sajtos galuska tökmagos salátával, de rendelhetnek fogasfilét zellerpürével, a vasi pecsenyét sült mangalicakolbásszal és hagymás törtburgonyával, vagy somlói galuskát diófagylalttal. Mielőtt választanak, ne felejtsék el tanulmányozni a szezonális hozzávalók alapján változó, igazi ínyencségeket tartalmazó „Séf ajánlatai” nevű menüt!

Ha van idejük, látogassák meg az étterem közel 3000 négyzetméteres pincerendszerét is, és vegyenek részt egy borkóstolón!

A Prímás Pince kínálatát ezen a honlapon találják. 

 


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés