Menü

Gasztronómiai utazás a 19. századi hercegprímások világába

Kóstolják meg az egykori hercegprímások kedvenc ételeit, ráadásul igazán különleges helyszíneken; az esztergomi Bazilika alatt megbúvó Prímás Pincében és közel 60 méteres magasságban, a Bazilika Panoráma Kávézójában!

Egy izgalmas gasztronómiai utazásra invitáljuk, melyet az „Ételek a prímási asztalról” című egyedülálló receptkönyvünk ihletett. A könyv, amely kultúrtörténeti érdekességként és szakácskönyvként is egyaránt hasznosan forgatható, az Érseki Simor Könyvtár eddig rejtve maradt 19. századi kéziratos, német nyelvű receptjeiből ad magyarázatokkal és érdekességekkel gazdagított, igényes válogatást. Lapjai közt pedig azon négy hercegprímás étkezési szokásai és korhű receptjei kerülnek terítékre, akik nevéhez a Bazilika építése is kötődik.

Kóstolásunk első helyszíne, a jelenlegi Főszékesegyházzal egyidős Prímás Pince, a közel 3000 négyzetméteres pincerendszerével és lélegzetelállító építészeti megoldásaival túlmutat a klasszikus éttermeken. További különlegessége, hogy a történelmi falak között az egyedi receptkönyv alapján összeállított több fogásos és a mai kornak megfelelően újragondolt menüsor megkóstolásával betekintést nyerhetnek a 19. század esztergomi érsekeinek konyhájába, ebédlőjébe.

Ha pedig festői panorámában gyönyörködve kóstolnák meg eleink kedvenc desszertjeit, látogassanak el a Bazilika Panoráma Kávézójába. Itt a gasztronómiai ínyencségek mellett a Dunakanyar csodálatos látványa adja majd a feledhetetlen élményt. Nekünk a citromos sütemény a kedvencünksmiley! (FONTOS: Felújítás miatt a Panoráma kávézó jelenleg nem üzemel, a Bazilika déli oldalában egy ideiglenes kávézó várja a vendégeket.)

Fontos: A Prímás Pincében a különleges 3 fogásos prímási menüsor - Vadászleves, Posírozott csirke szószban, Császári citromkoch - megkóstolásához érkezés előtt legkésőbb 24 órával bejelentkezés szükséges. Továbbá a menüsor minimum 10 fő esetén foglalható. Érdeklődés és további információk: info@primaspince.hu

A Bazilika Panoráma Kávézójában pedig, a prímási süteményekkel és desszertekkel a szokásos nyitvatartási időben szeretettel várjuk!

 


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés