Menü

Eltűnt a holló gyűrűje, segítsetek megtalálni!

Az óvodásokat és kisiskolásokat szólítja meg a budapesti Mátyás-templom Holló gyűrűje című programja, amelyet Berg Judit könyve alapján neveztek el. A gyerekekkel érkező családok egy különleges, matricás térképet kapnak kezükbe, amellyel a könyv szereplőinek nyomába eredhetnek, kalandos felfedezőútjuk közben pedig keresztül-kasul bejárhatják az egész templomot.

A Rumini és Alma történeteit is megteremtő, József Attila-díjas Berg Judit könyvében ugyanis éjszakánként életre kelnek a budavári Mátyás-templomot díszítő állatok, gorgók és sárkányok, na meg Bodza, a királysírt őrző kőkutya. A mese szerint azonban csak akkor változhatnak vissza szobrokká, ha időben megtalálják a templom egyik tornyán lakó holló gyűrűjét, amely a nagy viharban eltűnt. A templomba érkező gyerekes családok ehhez a gyűrűhöz egy titokzatos térkép segítségével juthatnak el.

De az óvodások között hasonlóan kedvelt a Mátyás-templom titokzatos lakói című program is, amely során a templomban rejlő állatokat kell megkeresni; a nagyobb gyerekeknek pedig a Királyok a templomban, a Mátyás király nyomában, illetve a Magyar szentek és boldogok a templomban nevezetű programokat ajánljuk, amelyeken történelmi és egyházi személyek életútjáról szerezhetnek nem mindennapi információkat. 

 A Mátyás-templom még ezeken túl is szervez számos más gyerekprogramot és tart múzeumpedagógiai foglalkozásokat, köztük olyanokat, ahol a modern technológia segítségével ismerhetik meg a templom történetét és jelentőségét. A bejelentkezésről, programokról bővebb információt a következő e-mail címen kaphatnak: muzeum@matyas-templom.hu


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés