Menü

Kisvonattal az unikornisokhoz

A régi gőzmozdonyokat idéző Esztergomi Kisvonat legkisebb utasai interaktív tárlatvezetésen vehetnek részt a Keresztény Múzeumban, miután a piros-fekete dottóval körbeutazták a várost. 

Esztergom jellegzetes kisvonata a Bazilika főbejárata elől, a Magyarok Nagyasszonya szobortól indul, majd végigrobog a Bajcsy-Zsilinszky úton a Rákóczi tér felé, majd a Mária Valéria hídon át Párkányba. Visszafelé pedig a Nagy-Duna sétányon a Hősök tere felé haladva tér vissza a Bazilikához. A kisvonat menetrendjét itt találják

Innen egy rövid séta csak a Keresztény Múzeum, ahol a gyerekek életkoruknak megfelelő, interaktív tárlatvezetésen vehetnek részt. A múzeumpedagógiai módszerek segítségével a legkisebbek is felfedezhetik a múzeumot, és megtanulhatják, mennyi érdekességet rejt magában egy műtárgy, és hogyan segít megérteni bonyolult vallásos témákat. 

Az ovisok megismerhetik a Keresztény Múzeum virágoskertjét, Szent Ferenc madarairól hallhatnak történeteket, és az is kiderül a tematikus foglalkozásokon, hogy léteznek-e sárkányok. 

Az általános iskolások megtudhatják, mi a közös egy szárnyasoltárban és egy képregényben, illetve a múzeumban kiállított műtárgyakon ábrázolt különös, mesebeli lényekről, pl. a griffekről és az unikornisokról is megtudhatnak egy sor érdekességet. 

A belépőjegyekről itt, a gyerekeknek szóló tárlatvezetésről pedig itt találnak információt.


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés