Menü

Randevúzzanak a hangszerek királynőjével!

Első alkalommal hirdet tematikus sétát Esztergom-Budapesti Főegyházmegyénk az Imagine Budapest csapatával közösen, amelyen egy belvárosi orgonatúrára hívjuk az érdeklődőket. A kettő és félórás program igazi koncertélményt ígér: a velünk sétálók minden állomáson lélekemelő élőzenét hallgathatnak.

Mert ha egy orgona megszólal, a zene betölti a teret. Az orgonaszó bekúszik a legeldugottabb zugokba, körülöleli a templomban lévőket, végigsimítja a festményeket, a szobrokat, és rendszerint még az utcára is kiszűrődik. Aki hallott már szép orgonamuzsikát, pontosan érti, hogy miért hívják a hangszerek királynőjének: működése összetett, hangzása egyszerre finom és erőteljes, megjelenése lélegzetelállítóan elegáns.

De vajon hogyan lehet a sípokat megszólaltatni? Mit tudhatunk meg egy templomról a karzatról lenézve? És mitől függ, hogy milyen dallamok csendülnek fel az orgonán?  A válaszokat a sétát kalauzoló Lendvai Gyula idegenvezetőtől tudhatjuk meg, aki a Belvárosi Szent Mihály templom kántora és számos más templom kántorhelyettese is egyben.

Nézzenek meg egy kis ízelítőt a programról: 

  • Helyek, ahová betérünk: Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, Belvárosi Szent Mihály-templom, Egyetemi Templom, Belvárosi Ferences templom
  • A séta útvonala: Március 15. tér – Váci utca – Ferenciek tere
  • Ára: 7300 forint/fő
  • Időpontok és regisztráció az ImagineBudapest oldalán.

Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés