Menü

Kis templomok a Dunakanyarban: felfedezőút két keréken

Próbálják ki a kerékpáros zarándoklatot, fedezzék fel a Dunakanyar kis templomait és kápolnáit két keréken, biztonságosan, kerékpárúton haladva!

Leányfalui Szent Anna plébániatemplom

Az 1892-ben felszentelt, neogótikus stílusú templom oltárképét Udvardy Gyula festőművész készítette, az üvegablakokat Róth Miksa festette, a bejárat feletti mozaik Deák-Ébner Lajos festőművész alkotása. További információt itt találnak.

Nepomuki Szent János plébániatemplom, Dunabogdány

A folyók, hidak, hajósok védőszentjéről elnevezett templom 1939-40-ben épült. Nézzék meg a templomkertet is, ahol a háborús áldozatok és a sváb lakosok kitelepítési emlékműve található!  A kert kőfalába egy korábban ugyanitt álló, 18. századi templom több elemét beépítették, köztük néhány díszes pillérfejezetet is. A templomról itt olvashatnak.

Szent Donát Kálvária Kápolna, Dunabogdány

Az 1829-ben épült későbarokk templom és a kálvária miatt megéri bevállalni egy kis emelkedőt: a stációkban Berecz Ferenc Káplán faragványai láthatók, a magaslatról pedig nagyon szép kilátás nyílik a Szentendrei-szigetre és a Naszályra. Tökéletes hely az elmélyülésre. A kápolna pontos helyét itt találják.

Szent Fábián és Sebestyén-Kápolna, Dunabogdány

Egy árvíz során összedőlt kápolna helyén, 1844-ben épült fel az apró, késő barokk templom, melynek Szentháromságot ábrázoló freskóját Scholtz Antal készítette. A kis kápolnát a település déli kapujában találják, a részletekért ide kattintsanak!

Kisoroszi Szentolvasó Királynéja plébániatemplom

Szálljanak révre, mert ez a 18. században épült egyhajós, barokk stílusú templom igazi kincseket rejt! A kagylódíszes hegedűforma keretben látható oltárkép a lepantói tengeri csatát ábrázolja, a templom vörös márvány szentségháza pedig az esztergomi Bakócz-kápolnából került ide 1800-ban, négy szoborral együtt. További információt itt találnak.

A kerékpárutakról itt találnak térképet

Ha kedvet kapnak a kerékpáros zarándokúthoz, induljanak el a Sacravelo útvonalain


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés