Menü

Bazilikáink nyomában

Tudják, milyen jellemzői vannak egy bazilikális elrendezésű templomnak? És azt, hogy hány méter vastag az esztergomi altemplom falszerkezete, vagy hányszor kellett a budapesti kupoláját újjáépíteni? Gondolták volna, hogy főegyházmegyénk mindkét bazilikája száz évnél is régebbi időkapszulát rejt? Az esztergomi és a fővárosi bazilika vezetett túráin minden kérdésre választ kaphatnak.

Szent István-bazilika 

A másfél órás program során megismerhetik a bazilika építéstörténetét, a belső terének díszítőelemeit, a hozzájuk fűződő legendákat, és kivilágítva is megnézhetik a kettős ereklyetartó biztonságában őrzött Szent Jobbot. A vezetett sétákon – előzetes egyeztetést követően – 15 perces orgonakoncertet is meghallgathatnak.

Tárlatvezetés választható nyelvei: magyar, angol
Belépő: A templom ingyenesen látogatható, csak a Kincstár és a kupola körüli terasz bejárásáért kell fizetni. Jegyárakról itt olvashatnak.

Esztergomi Bazilika 

A Mindent a Bazilikáról elnevezésű sétán a látogatók az altemplomot, a templom liturgikus terét, a Kincstárat és a Panorámatermet járják végig. A Kincstár ereklyéin keresztül megismerhetik, hogyan zajlott régen a koronázás, a Panorámateremben megnézhetik a bazilika eredeti tervének óriás makettjét, és a séta során kiderül az is, miért kellett egykor 1600 darabra fűrészelni a Bakócz-kápolnát.

Tárlatvezetés választható nyelvei: magyar, angol, német
Belépő
: A bazilika belső tere ingyenesen látogatható, belépőjegyet az altemplom, a Kincstár és a kupola megtekintéséhez kell váltani. Jegyárakról itt, további családi programokról itt olvashatnak bővebben.


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés