Menü

Randevú a hangszerek királynőjével

Hozzáadom az Útvonalamhoz
Budapest, Belváros

Belvárosi orgonatúra minikoncerttel

Ha egy orgona megszólal, a zene betölti a teret. Legyen szó egy bazilika vagy éppen egy falusi kistemplom hangszeréről, az orgonaszó bekúszik a legeldugottabb zugokba is, a templomban lévőket körülöleli, végigsimít a festményeken és szobrokon, és rendszerint még az utcán is hallani. Aki valaha hallott már szép orgonamuzsikát, pontosan érti, hogy miért hívják a hangszerek királynőjének: működése összetett, hangzása egyszerre finom és erőteljes, megjelenése pedig lélegzetelállítóan elegáns.

Hogy hogyan lehet a sípokat megszólaltatni, hogy mit tudhatunk meg egy templomról a karzatról lenézve, hogy mikor milyen dallamok csendülnek fel az orgonán, azt ezen a sétán egy igazi szakértőtől hallgathatjuk meg: vezetőnk Lendvai Gyula idegenvezető, aki nem mellesleg a Belvárosi Szent Mihály templom kántora és számos más templom kántorhelyettese.
Ráadásul ez a séta igazi koncertélmény is: minden állomáson élőzenét hallgatunk! Nézzenek meg egy kis ízelítőt a programról:

A séta hossza: 3 óra

Útvonal: Március 15. tér- Váci utca- Egyetem tér

Amiben részünk lesz:
3 mini orgonakoncert, 2 orgonista megismerése, Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, Belvárosi Szent Mihály templom, Egyetemi Templom, Belvárosi Ferences Templom

Részletek és jelentkezés

Látogatói információk, jegyárak

A túra ára egységesen 6400 Ft/fő

A séta hossza: 3 óra

Útvonal: Március 15. tér- Váci utca- Egyetem tér

Részletek és jelentkezés


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés