Menü

Mátyás-templom exkluzív épületbejárás 2023. december 7., 12.

Hozzáadom az Útvonalamhoz
2023. december 7 - 12.
1014 Budapest, Szentháromság tér 2.

Amikor az utolsó látogató után is becsukódik a robosztus kapu, előttünk megnyílik a Mátyás-templom lenyűgöző tere. Beléphetünk, szemlélődhetünk, sőt, olyan részekre is bepillanthatunk, ahová mások nem. Örökre emlékezetes, meghitt és különleges pillanatokat élhetünk át Budapest és az ország egyik legismertebb épületében.

Körülölel bennünket a múlt, de találkozunk a jelennel is: mert ki hinné, de éppen ez a majd' nyolcszáz éves templom a főváros legmodernebb szakrális tere is egyben. Jól megfér itt egymás mellett középkori oszlopfő és színháztechnika, 19. századi üvegablak és modern főoltár. Mind-mind a templom történetét mesélik: fényes esküvőkről, rangos látogatókról, koronázásokról és temetésekről szólnak. Mi pedig hallgatjuk őket és a harangszót, mely végigkísérte a templom és az itt élők életét, s amely végigvezet ezen az exkluzív időutazáson. A program az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és az Imagine közreműködésének negyedik tematikus sétája.

Fontos információ: Kérjük, tartsd tiszteletben a séta során előttünk megnyíló templomot azzal, hogy öltözéked takarja a térdeket és a vállakat!

Találkozási pont:

1014 Budapest, Úri utca és Szentháromság utca kereszteződésben - a Hadik András lovasszobornál

A séta végpontja:

1014 Budapest, Szentháromság tér 2.

Jelentkezés és további részletek

 

Információk

A túra ára : 5900 Ft/fő

E-mail cím: info@imaginebp.hu

Telefonszám: +36 20 454 1916

 

1014 Budapest, Szentháromság tér 2.

Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés