Menü
×

Ételek a prímási asztalról- receptkönyv

„Ételek a prímási asztalról” címmel megjelent az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyedülálló receptkönyve, amely kultúrtörténeti érdekességként és szakácskönyvként egyaránt hasznosan forgatható: híd a múlt és jelen között. A különlegességnek számító könyv ugyanis az Érseki Simor Könyvtár eddig rejtve maradt 19. századi kéziratos, német nyelvű receptjeiből ad magyarázatokkal és érdekességekkel gazdagított, igényes válogatást.

A 19. században az ősi székvárosba visszatérő és az azt újjáépítő esztergomi hercegprímások hétköznapi életéről keveset lehet tudni. Milyen napirend szerint éltek, mikor pihentek és mi került az asztalukra? A könyv az utóbbi kérdésre keresi a választ egy-egy történész-levéltáros, gasztronómia szakértő és elismert séf közreműködésével.

A könyv 31 korabeli receptje betekintést enged a 19. század esztergomi érsekeinek konyhájába, ebédlőjébe. Az ételek az eredeti receptek szerint is elkészíthetők, ugyanakkor a receptek többségét a mai ízlésnek megfelelően újraalkották.

A könyv megvásárolható a Főegyházmegye esztergomi társintézményeiben:

Keresztény Múzeum

Prímás Pince

Hotel Adalbert

Esztergomi Bazilika

Mátyás-templom

Keresés