Menü

Toronyiránt - a belváros rejtőzködő templomai

Hozzáadom az Útvonalamhoz
Budapest, Belváros

Valaha a templomtornyok irányjelzők voltak, mutatták az utat – valódi és átvitt értelemben is. Ma azonban a hétköznapok rohanásában sokszor észre sem vesszük, hogy számos megszentelt hely mellett vezet el utunk. Megannyi felekezet temploma, zsinagógája pettyezi Budapest térképét, melyeket nem csak vallási jelentőségük, hanem esztétikai, művészeti és várostörténeti értékük miatt is érdemes jobban szemügyre vennünk.

Ezek az épületek egy régi városról, a benne élt és élő lakosságról mesélnek, arról, hogy a hitélet, az egyházi befolyás hogyan alakította az 1800-as évek második felétől az éppen kialakulófélben lévő világváros fejlődését.

Három órás belvárosi sétánk során 6 különböző felekezet 8 templomát látogatjuk meg, megismerkedünk a vallások alaptéziseivel, az épületek és városrészek keletkezésével, valamint nem utolsósorban színes történeteket hallhatunk az egykori város életéből, és a legendás városlakókról.

A séta hossza: 3 óra

Útvonal: Belvárosi plébániatemplom, Március 15. tér – Nagyboldogasszony Magyar Ortodox Székesegyház, Petőfi tér – Szervita téri katolikus templom – Deák téri evangélikus templom – Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga – Szent István Bazilika, Szent István tér – Hazatérés református templom, Szabadság tér – Hold utcai református templom – Nagy Ignác utcai unitárius templom

Részletek és jelentkezés

Látogatói információk, jegyárak

Ár: 4100 Ft/fő, kedvezményes ár: 3400 Ft/fő

Nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és diákoknak az érvényes igazolvány felmutatásával jár a kedvezmény

 


Ezek a látnivalók is érdekelhetik

Keresés